Politika privatnosti i kolačića INLIFT, transportna oprema, samonakladalni viličar, stopniščni vzpenjalnik, d.o.o.

VALJANOST, PRIHVAĆANJE I PRIMJENA POLITIKE PRIVATNOSTI I KOLAČIĆA

ČLEN 1.
Ova Politika privatnosti i korištenje kolačića odnose se na posjete web stranici www.inlift.hr.

Pravila privatnosti i korištenja kolačića primjenjuju se na svakoga tko posjećuje web stranicu https://inlift.hr i smatra se korisnikom i cijelom internetskom stranicom, uključujući njene podstranice.

Korisnik je svaka fizička osoba koja koristi ili posjećuje web stranicu (u daljnjem tekstu: korisnik). Korištenjem web stranice korisnik potvrđuje da je suglasan s ovim Pravilima privatnosti i korištenjem kolačića.

Posjetitelj – pojedinac je svaka fizička osoba koja posjeti web stranicu na temelju Općih uvjeta.

Pružatelj – vlasnik zadržava pravo izmjene bilo koje odredbe ovih Pravila privatnosti i korištenja kolačića u bilo koje vrijeme i bez prethodne obavijesti. Nastavkom korištenja web stranice korisnik se slaže s promjenama.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

ČLEN 2.
Osobnim podacima prikupljenim na ovoj web stranici upravlja INLIFT, transportna oprema, samoutovarni viličar, stubišni penjač, d.o.o., Kamnikarjeva ulica 74, Lavrica, 1291 Škofljica (u daljnjem tekstu davatelj ili vlasnik). Svi podaci prikupljeni na web stranici obrađuju se u skladu s ovim Pravilima o zaštiti privatnosti i korištenju kolačića, koji su javno dostupni na web stranici i vrijede od 22.8.2020.

Vlasnik štiti osobne podatke s kojima se upoznaje radi ostvarivanja odnosa između posjetitelja i davatelja, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka.

SVRHA PRIKUPLJANJA OSOBNIH PODATAKA I VRSTA OSOBNIH PODATAKA


ČLEN 3.
Vlasnik ne prikuplja brojeve i druge podatke vezane uz kreditne kartice koje daje sudionik (kupac) putem web stranice. Ove podatke prikupljaju isključivo pružatelji plaćanja kreditnim karticama.

UPRAVLJANJE OSOBNIM PODACIMA, TRAJANJE ZADRŽAVANJA PODATAKA I NJIHOVA UGOVORNA OBRADA

ČLEN 4.
Pojedinac može u bilo kojem trenutku pisanim putem zatražiti pristup, ispravak, ograničenje obrade, brisanje ili prijenos osobnih podataka ili uložiti prigovor pisanim putem obavijesti vlasnika poštom na adresu INLIFT, transportna oprema, samoutovarni viličar, penjač za stepenice , doo ili putem e-maila info@inlift.hr. Pojedinac također može podnijeti pritužbu na gornju adresu u vezi s obradom svojih osobnih podataka. O zahtjevu za brisanje vlasnik odlučuje u roku od 8 radnih dana i obavještava pojedinca.

Pojedinac podnosi zahtjev za brisanje svojih podataka za primanje obavijesti klikom na poveznicu za odjavu s popisa primatelja poruka u zaprimljenim elektroničkim vijestima ili slanjem zahtjeva za brisanje na e-mail adresu info@inlift.hr.

Međutim, pojedinac može podnijeti pritužbu na obradu svojih osobnih podataka i izravno nadležnom nadzornom tijelu, tj. Povjereniku za informiranje Republike Hrvatske.

ČLEN 5.
Organizator ne prosljeđuje prikupljene osobne podatke trećim osobama ili trećim zemljama.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

ČLEN 6.
U slučaju kršenja zaštite osobnih podataka, Inlift d.o.o. Odmah poduzeti sve unutarnje i vanjske mjere (tehničke, organizacijske) za zaštitu prava i interesa pojedinca, o tome će obavijestiti svakog od pogođenih, te o tome obavijestiti nadležno nadzorno tijelo u Republici Hrvatskoj.

ČLEN 7.
Zaštitu podataka osigurava vlasnik. Vlasnik podatke neće prosljeđivati trećim osobama i štitit će ih u skladu sa svojom sigurnosnom politikom. Korisnik će biti uključen u bazu podataka tek nakon potvrde klikom na poveznicu za potvrdu u e-mailu koji će biti poslan na njegovu e-mail adresu.
Svaki e-mail koji će korisnik dobiti u sklopu e-newslettera od uredništva web stranice www.inlift.hr sadržavat će poveznicu za odjavu s popisa primatelja poruka.

Zaštita osobnih podataka provodi se sukladno stavku 1. članka 25. ZVOP-1. Osobni podaci će biti zaštićeni u okviru zakonskih, organizacijskih i odgovarajućih logičko-tehničkih postupaka i mjera za sprječavanje slučajnog ili namjernog neovlaštenog uništavanja podataka, promjena ili gubitaka i neovlaštene obrade takvih podataka:

zaštititi prostore, opremu i softver sustava, uključujući ulazno-izlazne jedinice;

štiti aplikacijski softver s kojim se obrađuju osobni podaci;

sprječava neovlašteni pristup osobnim podacima tijekom njihova prijenosa, uključujući prijenos putem telekomunikacija i mreža;

pruža učinkovit način blokiranja, uništavanja, brisanja ili anonimiziranja osobnih podataka;

omogućuje vam da kasnije utvrdite kada su pojedini osobni podaci korišteni i uneseni u bazu i tko je to učinio, za razdoblje za koje se pojedini podaci pohranjuju.

UPOTREBA KOLAČIĆA

ČLEN 8.
Kolačići su male tekstualne datoteke koje web stranice koriste kako bi korisničko iskustvo učinilo učinkovitijim.

Prema zakonu, kolačići se mogu pohraniti na vaš uređaj u slučaju da su prijeko potrebni za rad stranice. Trebamo vaše dopuštenje za sve druge vrste kolačića.

ZAVRŠNE ODREDBE

ČLEN 9.
Ova Politika privatnosti i kolačića primjenjuje se od 22.2.2022.
Škofljica 22. februar 2022